Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2016.

Министар одбране разговарао са амбасадором Кине



Министар одбране разговарао са амбасадором КинеМинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Ли Манчангом о могућностима за унапређење сарадње у области одбране две земље.

Министар Ђорђевић истакао је да је Кина стратешки партнер и један од најпоузданијих пријатеља Србије, те да је Министарство одбране заинтересовано за развијање обострано корисне научно-техничке и војноекономске сарадње. Са тим циљем очекује се да у наредном периоду делегација Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране посети Кину.

Саговорници су констатовали да континуитет сусрета на високом нивоу свакако доприноси унапређењу сарадње Србије и Кине на свим пољима. Ђорђевић је рекао да ће Министарство одбране пружити пуну подршку најављеној посети председника Кине Си Ђипинга Србији, која се очекује током наредног месеца, као и да се нада да ће та посета бити снажан импулс даљем јачању билатералне сарадње две земље.

Ђорђевић је захвалио за помоћ коју Кина пружа систему одбране кроз војне донације, укључујући донацију у средствима, у вредности од седам милиона јуана, чија jе испорука предвиђена током ове године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА