Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.05.2016.

Ministar odbrane razgovarao sa ambasadorom Kine



Ministar odbrane razgovarao sa ambasadorom KineMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

Ministar Đorđević istakao je da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije, te da je Ministarstvo odbrane zainteresovano za razvijanje obostrano korisne naučno-tehničke i vojnoekonomske saradnje. Sa tim ciljem očekuje se da u narednom periodu delegacija Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane poseti Kinu.

Sagovornici su konstatovali da kontinuitet susreta na visokom nivou svakako doprinosi unapređenju saradnje Srbije i Kine na svim poljima. Đorđević je rekao da će Ministarstvo odbrane pružiti punu podršku najavljenoj poseti predsednika Kine Si Đipinga Srbiji, koja se očekuje tokom narednog meseca, kao i da se nada da će ta poseta biti snažan impuls daljem jačanju bilateralne saradnje dve zemlje.

Đorđević je zahvalio za pomoć koju Kina pruža sistemu odbrane kroz vojne donacije, uključujući donaciju u sredstvima, u vrednosti od sedam miliona juana, čija je isporuka predviđena tokom ove godine.

photoFOTOGALERIJA