Министарство одбране Републике Србије
 
09.05.2016.

Курс о управљању системом одбране у ширем безбедносном контексту



У организацији Министарства одбране Републике Србије и Амбасаде Велике Британије у Београду, од 9. до 20. маја 2016. године, у Дому Гарде у Топчидеру одржава се регионални курс под називом ''Управљање системом одбране у ширем безбедносном контексту''.

Курс су, данас, отворили Њ.Е. Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Републици Србији и бригадни генерал Слободан Јоксимовић, начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране Министарства одбране.

На курсу су ангажовани предавачи са Универзитета Кренфилд и Одбрамбене академије у Шривенхему, а полазници су представници министарстава одбране, унутрашњих послова и спољних послова Републике Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Планирано је да учесници курса на стратегијском нивоу истражују питања безбедности, одбране, управљања, лидерства и менаџмента, са циљем развоја свеобухватног приступа креирању безбедносне и одбрамбене политике, као и ефективног доприноса унапређењу националне и регионалне безбедности на подручју Западног Балкана.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА