Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.05.2016.

Kurs o upravljanju sistemom odbrane u širem bezbednosnom kontekstu



U organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ambasade Velike Britanije u Beogradu, od 9. do 20. maja 2016. godine, u Domu Garde u Topčideru održava se regionalni kurs pod nazivom &39;&39;Upravljanje sistemom odbrane u širem bezbednosnom kontekstu&39;&39;.

Kurs su, danas, otvorili Nj.E. Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Republici Srbiji i brigadni general Slobodan Joksimović, načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane.

Na kursu su angažovani predavači sa Univerziteta Krenfild i Odbrambene akademije u Šrivenhemu, a polaznici su predstavnici ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova i spoljnih poslova Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Planirano je da učesnici kursa na strategijskom nivou istražuju pitanja bezbednosti, odbrane, upravljanja, liderstva i menadžmenta, sa ciljem razvoja sveobuhvatnog pristupa kreiranju bezbednosne i odbrambene politike, kao i efektivnog doprinosa unapređenju nacionalne i regionalne bezbednosti na području Zapadnog Balkana.
 
photoFOTOGALERIJA