Министарство одбране Републике Србије
 
08.05.2016.

Пријем председника Републике поводом Дана Војске Србије и Дана победе



Поводом Дана Војске Србије и Дана победе председник Републике Србије Томислав Николић приредио је вечерас пријем у Председништву коме су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, чланови њихових колегијума, као и најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије.
Честитајући празник припадницима система одбране, председник Николић је истакао да је веома задовољан начином на који се води наша Војска и како њени припадници извршавају поверене задатке, као и сарадњом те институција са грађанима Србије.
- Није то поверење никада ни било пољуљано, али пролазимо кроз разна искушења, у којима остаје неколико стабилних стубова Србије, а један од њих је, свакако, Војска Србије. Ја сам вам на томе веома захвалан, јер за време скоро целог свог мандата, и да сам хтео, нисам могао да нађем нешто што бих вам замерио – поручио је председник Николић.
Према његовим речима, присутни на вечерашњем пријему могу са поносом да истакну, не само да припадају систему одбране, већ и да га предводе, као и да су веома одговорни када је реч о онима који су им потчињени, о којима веома брину.
- Вероватно да има врховних команданата који не могу да преброје колико имају војника и официра, а иако Србија није толика земља, ја не верујем да међу њима може да се нађе поноснији врховни командант, као и да он међу својим официрима може да нађе часније људе од вас, који носите униформу српске војске – нагласио је председник Републике и поручио припадницима Војске Србије и Министарства одбране да наставе да раде као и до сада, увек стављајући у први план своју дужност, одгајање и школовање војника Србије, упркос постојећим проблемима.
У духу војничких свечаности, током вечерашњег пријема, министар Ђорђевић поклонио је председнику Николићу реплику српског војника из Првог светског рата, а генерал Диковић председнику Републике поклонио је реплику топа, који је, како је том приликом истакао "срце и душа сваког нашег војника".
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА