Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.05.2016.

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede



Povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić priredio je večeras prijem u Predsedništvu kome su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, članovi njihovih kolegijuma, kao i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Čestitajući praznik pripadnicima sistema odbrane, predsednik Nikolić je istakao da je veoma zadovoljan načinom na koji se vodi naša Vojska i kako njeni pripadnici izvršavaju poverene zadatke, kao i saradnjom te institucija sa građanima Srbije.

- Nije to poverenje nikada ni bilo poljuljano, ali prolazimo kroz razna iskušenja, u kojima ostaje nekoliko stabilnih stubova Srbije, a jedan od njih je, svakako, Vojska Srbije. Ja sam vam na tome veoma zahvalan, jer za vreme skoro celog svog mandata, i da sam hteo, nisam mogao da nađem nešto što bih vam zamerio – poručio je predsednik Nikolić.

Prema njegovim rečima, prisutni na večerašnjem prijemu mogu sa ponosom da istaknu, ne samo da pripadaju sistemu odbrane, već i da ga predvode, kao i da su veoma odgovorni kada je reč o onima koji su im potčinjeni, o kojima veoma brinu.

- Verovatno da ima vrhovnih komandanata koji ne mogu da prebroje koliko imaju vojnika i oficira, a iako Srbija nije tolika zemlja, ja ne verujem da među njima može da se nađe ponosniji vrhovni komandant, kao i da on među svojim oficirima može da nađe časnije ljude od vas, koji nosite uniformu srpske vojske – naglasio je predsednik Republike i poručio pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane da nastave da rade kao i do sada, uvek stavljajući u prvi plan svoju dužnost, odgajanje i školovanje vojnika Srbije, uprkos postojećim problemima.

U duhu vojničkih svečanosti, tokom večerašnjeg prijema, ministar Đorđević poklonio je predsedniku Nikoliću repliku srpskog vojnika iz Prvog svetskog rata, a general Diković predsedniku Republike poklonio je repliku topa, koji je, kako je tom prilikom istakao "srce i duša svakog našeg vojnika".

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA