Министарство одбране Републике Србије
 
07.05.2016.

Полагање пријемног испита на Војној академији



Данас је на Војној академији одржан пријемни испит за упис у школској 2016/17.години. Од 674 кандидата одазвало се њих 625, који се надају да ће, након пријемног испита, заузети неко од 140 места. Од тога је 50 предвиђено за ученике Војне гимназије, док је 90 места резервисано за кандидате из цивилства.

- Рано је за било какву прогнозу или анализу. Чињеница је да је из године у годину све већи број кандидата који конкуришу, али ту су и чврсти критеријуми Војне академије за упис, па је неколико сати након полагања математике рано за било какву оцену, рекао је потпуковник Урош Домазет, начелник Кадетске службе у Војној академији. 

Пријемни испит из математике је одржан у фискултурној сали спортског центра Војне академије, док се физичко полагало на спортским теренима.

Након полагања пријемног испита из математике кандидати су са зебњом чекали објављивање резултата.

Андријана Николић, кандидаткиња из Ниша, је истакла да није имала трему и да се нада најбољем с обзиром на то да је, према њеном мишљењу, добро урадила задатке, док Чедомир Мирковић из Лазаревца наводи да због  недостатка времена, али и тежине задатака није сигуран у своје резултате.

Министарство одбране улаже напоре за унапређење система школовања на Војној академији и Медицинском факултету Универзитета одбране.  Допринос томе су и нови студијски програми које војне школе развијају за студенте из цивилства. Интересовање за упис у војне школе је изузетно велико. Ове године је на Војној академији седам кандидата конкурисало на једно место.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА