Министарство одбране Републике Србије
 
07.05.2016.

Генерална проба свечаности поводом Дана Војске Србије и Дана победе



Бат војничких чизама и мелодије маршева и корачница одјекивали су наизменично на зрењанинском Тргу слободе на коме је данас одржана провера припремљености јединица за заједничку свечаност поводом Дана Војске Србије и Дана победе.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, након дефилеа јединица, истакао је да се већ неколико дана у Зрењанину припадници Војске Србије припремају како би достојно обележили два велика празника.

- Није тешко бити војник у Србији, када имамо овакве грађане и људе. Није тешко, али је одговорно, јер такво поштовање грађана према својој војсци од нас захтева да сваки дан будемо све бољи, чвршћи, и да нашим грађанима будемо гарант њихове безбедности – поручио је генерал Диковић.

Обраћајући се учесницима свечаности, генерал Диковић је истакао да су они изабрани, међу многобројним припадницима Војске Србије, да ове године, са грађанима Зрењанина буду део свечаности којом ће се обележити два значајна празника. Начелник Генералштаба, захвалио је и Зрењанинцима на стрпљењу, као и на подршци Војсци Србије.

Припремним радњама командовао је начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Војин Ч. Јондић, који је и командант предстојеће свечаности под радним називом „Бегеј 2016“.

Данашњој „генералној проби“ пред свечаност која ће се одржати у понедељак, присуствовали су и представници локалне управе, припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и многобројни грађани.

У свечаности на зрењанинском тргу, у понедељак, учествоваће више од 1300 припадника Министарства одбране и Војске Србије. У статичном делу биће приказано модернизовано наоружање и војна опрема, а поједина средства биће приказана први пут у јавности. Новитет ове године је и то што ће први пут у пешадијском дефилеу учествовати и подешелон војника на добровољном служењу војног рока са оружјем.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА