Министарство одбране Републике Србије
 
01.05.2016.

Премијер Вучић на Васкрс посетио Оперативни центар система одбране



Премијер Вучић посетио Оперативни центар система одбранеПредседник Владе Републике Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, министар одбране Зоран Ђорђевић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, посетили су данас, на Васкрс, Оперативни центар система одбране.

Честитајући данашњи празник, након обиласка и доручка са припадницима Војске Србије, уз традиционалан васкршњи обичај куцања јајима, премијер Вучић је истакао да је поносан на Војску Србије, као и на то што данас 3.108 војника брине о безбедности Србије радећи свој посао посвећено, марљиво и са много љубави.
Премијер Вучић посетио Оперативни центар система одбране
- Стабилност је света реч, а они штите наш мир, чувају нашу стабилност, заједно са више од четири хиљаде припадника МУП-а. Данас желим да, уз честитку свим грађанима Србије који Васкрс славе по јулијанском календару, овај празник честитам, пре свега, припадницима наших оружаних снага, за које не постоји нерадан дан, за које не постоји одмор и који са толико љубави раде свој посао, штите и воле своју земљу – поручио је премијер Вучић додајући да су током обиласка Оперативног центра били у прилици да разговарају са нашим мировњацима који су ангажовани у 11 мултинационалних операција широм света, као и са припадницима Копнене војске који обављају тешке и сложене задатке од Копнене зоне безбедности до подршке припадницима МУП-а на заштити граница.

Премијер Вучић посетио Оперативни центар система одбранеПремијер Вучић је изразио захвалност свим припадницима система одбране на изузетном доприносу који пружају стабилности наше земље, јер је, како је нагласио, стабилност Србије услов нашег економског, демократског, политичког и сваког другог напретка.

Током данашњег обиласка, према речима председника Владе, разговарало се и о издвајању више новца за развој и побољшање услова у којима припадници система одбране обављају свој посао, као и о спремности Војске Србије да одговори на све изазове и да буде снажан фактор одвраћања свакога коме би пало на памет да изврши агресију на нашу земљу.

- Наша војска ће бити све снажнија и јача – поручио је премијер Вучић додајући да ће наменска индустрија бити стуб развоја и опремања наше војске, о чему најбоље сведоче фабрика Сложени борбени системи у Великој Плани као и нова фабрика муниције која се гради у Узићима.

Војска Србије и МУП ће заједнички деловати и у одбрани земље од тероризма и терористичких активности, истакао је председник Владе, додајући да су и током данашње посете Оперативном центру били у прилици да се увере да је то један од озбиљних задатака, који се из тог „срца система“ прослеђује у све јединице система одбране.

Премијер Вучић посетио Оперативни центар система одбране- До сада је тај посао успешно обављан и на сваки начин ћемо умети и успети да заштитимо пуну безбедност грађана Републике Србије – закључио је премијер Вучић.

Уз честитке за данашњи празник, председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да жели да види Републику Србију моћну и јаку, као и да је Република Српска заинтересована за развој и јачање Србије.

- Драго ми је што сам данас могао да видим да систем одбране Србије функционише и да су многи људи оправдано посвећени питањима стабилности саме државе – нагласио је председник Додик додајући да Република Српска негује сарадњу са Војском Србије у делу који се односи на школовање припадника двеју оружаних снага.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА