Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.05.2016.

Premijer Vučić na Vaskrs posetio Operativni centar sistema odbrane



Premijer Vučić posetio Operativni centar sistema odbranePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, posetili su danas, na Vaskrs, Operativni centar sistema odbrane.

Čestitajući današnji praznik, nakon obilaska i doručka sa pripadnicima Vojske Srbije, uz tradicionalan vaskršnji običaj kucanja jajima, premijer Vučić je istakao da je ponosan na Vojsku Srbije, kao i na to što danas 3.108 vojnika brine o bezbednosti Srbije radeći svoj posao posvećeno, marljivo i sa mnogo ljubavi.
Premijer Vučić posetio Operativni centar sistema odbrane
- Stabilnost je sveta reč, a oni štite naš mir, čuvaju našu stabilnost, zajedno sa više od četiri hiljade pripadnika MUP-a. Danas želim da, uz čestitku svim građanima Srbije koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, ovaj praznik čestitam, pre svega, pripadnicima naših oružanih snaga, za koje ne postoji neradan dan, za koje ne postoji odmor i koji sa toliko ljubavi rade svoj posao, štite i vole svoju zemlju – poručio je premijer Vučić dodajući da su tokom obilaska Operativnog centra bili u prilici da razgovaraju sa našim mirovnjacima koji su angažovani u 11 multinacionalnih operacija širom sveta, kao i sa pripadnicima Kopnene vojske koji obavljaju teške i složene zadatke od Kopnene zone bezbednosti do podrške pripadnicima MUP-a na zaštiti granica.

Premijer Vučić posetio Operativni centar sistema odbranePremijer Vučić je izrazio zahvalnost svim pripadnicima sistema odbrane na izuzetnom doprinosu koji pružaju stabilnosti naše zemlje, jer je, kako je naglasio, stabilnost Srbije uslov našeg ekonomskog, demokratskog, političkog i svakog drugog napretka.

Tokom današnjeg obilaska, prema rečima predsednika Vlade, razgovaralo se i o izdvajanju više novca za razvoj i poboljšanje uslova u kojima pripadnici sistema odbrane obavljaju svoj posao, kao i o spremnosti Vojske Srbije da odgovori na sve izazove i da bude snažan faktor odvraćanja svakoga kome bi palo na pamet da izvrši agresiju na našu zemlju.

- Naša vojska će biti sve snažnija i jača – poručio je premijer Vučić dodajući da će namenska industrija biti stub razvoja i opremanja naše vojske, o čemu najbolje svedoče fabrika Složeni borbeni sistemi u Velikoj Plani kao i nova fabrika municije koja se gradi u Uzićima.

Vojska Srbije i MUP će zajednički delovati i u odbrani zemlje od terorizma i terorističkih aktivnosti, istakao je predsednik Vlade, dodajući da su i tokom današnje posete Operativnom centru bili u prilici da se uvere da je to jedan od ozbiljnih zadataka, koji se iz tog „srca sistema“ prosleđuje u sve jedinice sistema odbrane.

Premijer Vučić posetio Operativni centar sistema odbrane- Do sada je taj posao uspešno obavljan i na svaki način ćemo umeti i uspeti da zaštitimo punu bezbednost građana Republike Srbije – zaključio je premijer Vučić.

Uz čestitke za današnji praznik, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da želi da vidi Republiku Srbiju moćnu i jaku, kao i da je Republika Srpska zainteresovana za razvoj i jačanje Srbije.

- Drago mi je što sam danas mogao da vidim da sistem odbrane Srbije funkcioniše i da su mnogi ljudi opravdano posvećeni pitanjima stabilnosti same države – naglasio je predsednik Dodik dodajući da Republika Srpska neguje saradnju sa Vojskom Srbije u delu koji se odnosi na školovanje pripadnika dveju oružanih snaga.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA