Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2016.

Интензивна војна сарадња са Уједињеним Краљевством



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Денисом Кифом. Током разговора сумирана је добра и интензивна сарадња у области одбране за коју је констатовано да представља најбољи део укупних билатералних односа двеју земаља.

Министар Ђорђевић је захвалио амбасадору Кифу на подршци у процесу европских интеграција, које су од стратешког значаја за Србију, посебно у предстојећем периоду отварања нових поглавља у преговорима са ЕУ. У том смислу, Србија изражава спремност да изграђује капацитете и способности система националне безбедности и одбране у складу са стандардима и обавезама које произилазе из Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, те је Влада Републике Србије прошле године усвојила Закључак о приступању Концепту борбених група ЕУ.
 
Ђорђевић је нагласио да Министарство одбране води избалансирану одбрамбену политику и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима. Исто тако, наставља са активним учешћем у раду регионалних безбедносних иницијатива и организација које делују на простору Југоисточне Европе, јер, како каже министар одбране "желимо да будемо део решења у европским оквирима, али ћемо првенствено водити рачуна о сопственим националним интересима и њиховој заштити."
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА