Министарство одбране Републике Србије
 
12.04.2016.

Генерал Диковић обишао припаднике Војске Србије на Кипру



Делегација Војске Србије, предвођена начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем, обишла је јуче припаднике Војске Србије ангажоване у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (~UNFICYP~).

Генерал Диковић обишао припаднике Војске Србије на КипруПоред генерала Диковића, у делегацији Војске Србије били су командант 3. бригаде Копнене војске бригадни генерал Миле Јелић и помоћник за операције команданта Здружене оперативне команде пуковник Жељко Трамошљика.

У заштићеној зону Уједињених нација у Никозији генерала Диковића дочекала је командант снага УН на Кипру генерал-мајор Кристин Лунд. Генерали Диковић и Лунд разговарали су о актуелној политичко-безбедносној ситуацији на Кипру и Блиском Истоку, као и ангажовању припадника Војске Србије у мисији УН на Кипру.

У бази „Стефан Немања“ у кипарском селу Пила, у којој је смештен вод Војске Србије, командир вода капетан Братислав Антић реферисао је генералу Диковићу о задацима вода, надлежностима и обавезама у току мисије и организацији живота и рада. Генерал Диковић је обишао и припаднике Војске Србије смештене у кампу „Генерал Штефаник“ у Фамагусти, где је разговарао са командантом Сектора 4 пуковником Јозефом Панком.

Уверивши се да припадници Војске Србије у саставу ~UNFICYP-а~ одговорно извршавају све постављене задатке, генерал Диковић је оценио да они својим радом и испољавањем војничких врлина достојно представљају Републику Србију.