Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.04.2016.

General Diković obišao pripadnike Vojske Srbije na KipruDelegacija Vojske Srbije, predvođena načelnikom Generalštaba generalom Ljubišom Dikovićem, obišla je juče pripadnike Vojske Srbije angažovane u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (~UNFICYP~).

General Diković obišao pripadnike Vojske Srbije na KipruPored generala Dikovića, u delegaciji Vojske Srbije bili su komandant 3. brigade Kopnene vojske brigadni general Mile Jelić i pomoćnik za operacije komandanta Združene operativne komande pukovnik Željko Tramošljika.

U zaštićenoj zonu Ujedinjenih nacija u Nikoziji generala Dikovića dočekala je komandant snaga UN na Kipru general-major Kristin Lund. Generali Diković i Lund razgovarali su o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kipru i Bliskom Istoku, kao i angažovanju pripadnika Vojske Srbije u misiji UN na Kipru.

U bazi „Stefan Nemanja“ u kiparskom selu Pila, u kojoj je smešten vod Vojske Srbije, komandir voda kapetan Bratislav Antić referisao je generalu Dikoviću o zadacima voda, nadležnostima i obavezama u toku misije i organizaciji života i rada. General Diković je obišao i pripadnike Vojske Srbije smeštene u kampu „General Štefanik“ u Famagusti, gde je razgovarao sa komandantom Sektora 4 pukovnikom Jozefom Pankom.

Uverivši se da pripadnici Vojske Srbije u sastavu ~UNFICYP-a~ odgovorno izvršavaju sve postavljene zadatke, general Diković je ocenio da oni svojim radom i ispoljavanjem vojničkih vrlina dostojno predstavljaju Republiku Srbiju.