Министарство одбране Републике Србије
 
02.04.2016.

Састанак министра одбране са руководством Oпштине Ћуприја



Министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима данас је посетио Ћуприју где је разговарао са председником Општине Нинославом Ерићем и његовим замеником Илијом Пауновићем o преузимању Клуба Војске Србије у том граду и дела касарне „Миодраг Новаковић Џуџа“.

- Са председником Општине  разговарали смо о томе који су планови Министарства одбране са објектима који занимају локалну самоуправу. Када је реч о Клубу Војске Србије, он јесте у Мастер плану и јесте за продају, а касарнa je за сада према процени Генералштаба потребна Војсци. Локална самоуправа ће послати још један захтев ка нашем министарству, а Савет за непокретности ће са Генералштабом поново размотрити потребе и заузети став и око тог објекта – рекао је министар после састанка.

Он је објаснио да је примедба руководства те општине, а имају је и неке друге локалне самоуправе, да је процењена висока цена Клуба Војске Србије и истакао:

- Републичка дирекција за имовину има идеју да се организује округли сто у Србији како би се чуле локалне самоуправе, да се види какве проблеме имају и шта би оне понудиле као решење. У сваком случају, Војска је за то да се изађе у сусрет локалним самоуправама јер ће се на тај начин свакако подстакнути локална привреда и индустрија и њихов развој.

У последње две године Општина Ћуприја се у више наврата обраћала Министарству одбране са јасно исказаном заинтересованошћу за преузимање Клуба ВС, али са примедбом на процењену вредност. С тим у вези захтевали су процену судског вештака о трошку општине, на шта им није дата сагласност. Последњи састанак са представницима Општине Ћуприја одржан је 6. октобра 2015. године и на њему је закључено да ће Општина затражити да надлежна филијала Пореске управе у Ћуприји поново размотри своју последњу процену.

Из документације се види да је лицитиран елаборат о Клубу Војске Србије предат 9. марта 2009. Републичкој дирекцији за имовину, а да последња процена тржишне вредности из новембра 2014. године, на коју се Министарство одбране позитивно изјаснило, износи 1.512.299,52 евра.

Састанку у Ћуприји су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, заменик команданта Команде за обуку ГШ ВС, представници Управе за инфраструктуру - Одељења за припрему непокретности по Мастер плану и Интервидовског полигона „Пасуљанске ливаде“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА