Министарство одбране Републике Србије
 
26.03.2016.

Државни секретар Нерић обишао ужички "Први партизан"



Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић обишао је у пратњи начелника Управе за одбрамбене технологије генерал-мајора Бојана Зрнића и заступника команданта Друге бригаде пуковника Жељка Кузмановића „Први партизан“ у Ужицу и разговарао с пословодством те компаније одбрамбене индустрије Србије.

-Веома сам задовољан успехом који ова фабрика постиже на изразито осетљивом и строгом тржишту војног програма. Уверио сам се да овде раде вредни, одговорни и успешни радници који, пре свега, воле свој посао и своју компанију, уз домаћински однос према обавезама, и заинтересованост да фабрика буде што успешнија и конкурентнија. Министарство одбране цени такве пословне односе и наћи ће начина да помогне „Првом партизану“ у остваривању актуелног и амбициозног инвестиционог плана. Подржаћемо пословно руководство и у планираном развоју производних програма и да се ефикасно избори с конкуренцијом на тржишту, што им, с обзиром на традицију, квалитет производа и амбиције руководства неће бити посебно тешко – нагласио је државни секретар Нерић.
Оне је посебно истакао задовољство чињеницом да је та фабрика током последњих година запослила више од 1000 нових радника, што је условило повећање производње и жеља компаније да изађе у сусрет свим купцима, или бар што већем броју сталних партнера.

Генерални директор „Првог партизана“ Добросав Андрић нагласио је да посета државног секретара Министарства одбране за компанију има велики значај, посебно због обећања да ће Министарство одбране наставити да пружа помоћ у остваривању инвестиционих планова.

-  Ова компанија је веома успешна на тржишту војне, спортске и ловачке муниције. Може се рећи да представљамо бренд државе Србије у тој области. Наши производи налазе се на тржишту седамдесетак земаља. Овде се поклања велика пажња безбедности у раду, али и инвестирању у будућност – оценио је Андрић.

Према његовим речима, сви капацитети фабрике су и ове године упослени, па су у плану иулагања у проширење производње, а претходна година је била рекордна и у производњи и у продаји, што је допринело да профит буде 100 одсто већи.

Током данашње посете ужичкој фабтрици наменске индустрије, државни секретар Нерић после састанка са руководством, обишао је са сарадницима и већи део погона „Првог партизана“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА