Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.03.2016.

Državni sekretar Nerić obišao užički "Prvi partizan"



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić obišao je u pratnji načelnika Uprave za odbrambene tehnologije general-majora Bojana Zrnića i zastupnika komandanta Druge brigade pukovnika Željka Kuzmanovića „Prvi partizan“ u Užicu i razgovarao s poslovodstvom te kompanije odbrambene industrije Srbije.

-Veoma sam zadovoljan uspehom koji ova fabrika postiže na izrazito osetljivom i strogom tržištu vojnog programa. Uverio sam se da ovde rade vredni, odgovorni i uspešni radnici koji, pre svega, vole svoj posao i svoju kompaniju, uz domaćinski odnos prema obavezama, i zainteresovanost da fabrika bude što uspešnija i konkurentnija. Ministarstvo odbrane ceni takve poslovne odnose i naći će načina da pomogne „Prvom partizanu“ u ostvarivanju aktuelnog i ambicioznog investicionog plana. Podržaćemo poslovno rukovodstvo i u planiranom razvoju proizvodnih programa i da se efikasno izbori s konkurencijom na tržištu, što im, s obzirom na tradiciju, kvalitet proizvoda i ambicije rukovodstva neće biti posebno teško – naglasio je državni sekretar Nerić.
One je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da je ta fabrika tokom poslednjih godina zaposlila više od 1000 novih radnika, što je uslovilo povećanje proizvodnje i želja kompanije da izađe u susret svim kupcima, ili bar što većem broju stalnih partnera.

Generalni direktor „Prvog partizana“ Dobrosav Andrić naglasio je da poseta državnog sekretara Ministarstva odbrane za kompaniju ima veliki značaj, posebno zbog obećanja da će Ministarstvo odbrane nastaviti da pruža pomoć u ostvarivanju investicionih planova.

-  Ova kompanija je veoma uspešna na tržištu vojne, sportske i lovačke municije. Može se reći da predstavljamo brend države Srbije u toj oblasti. Naši proizvodi nalaze se na tržištu sedamdesetak zemalja. Ovde se poklanja velika pažnja bezbednosti u radu, ali i investiranju u budućnost – ocenio je Andrić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti fabrike su i ove godine uposleni, pa su u planu iulaganja u proširenje proizvodnje, a prethodna godina je bila rekordna i u proizvodnji i u prodaji, što je doprinelo da profit bude 100 odsto veći.

Tokom današnje posete užičkoj fabtrici namenske industrije, državni sekretar Nerić posle sastanka sa rukovodstvom, obišao je sa saradnicima i veći deo pogona „Prvog partizana“.
photoFOTOGALERIJA