Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2016.

Честитка министра одбране поводом Дана Војне академије



Кадетима, слушаоцима школе за резервне официре и професионалним припадницима Војске Србије на школовању, усавршавању и служби на Војној академији упућујем честитке поводом 18. марта – Дана Војне академије.

Током 166 година постојања и рада, укључивањем у високошколски систем образовања у нашој земљи, разменом кадета и официра и сарадњом са војним академијама у страним армијама, на веродостојан начин представљате модерну научну установу за оспособљавање нашег и официрског кадра других земаља.

Данас војно школство добија нове облике и сусреће се са бројним искушењима и обавезама које захваљујући високо образованом и професионалном кадру и добром људском потенцијалу успешно превазилазите. Без обзира на околности у којима се делује, на пољу образовања остварени су бројни резултати и постигнути запажени успеси.

Честитам вам празник, уз жељу да и у наредном периоду испуњавате постављене обавезе и задатке у области војног образовања и својим резултатима у наставном процесу и научноистраживачком раду дате пун допринос успешном развоју Војске Србије.