Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.03.2016.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojne akademije



Kadetima, slušaocima škole za rezervne oficire i profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije na školovanju, usavršavanju i službi na Vojnoj akademiji upućujem čestitke povodom 18. marta – Dana Vojne akademije.

Tokom 166 godina postojanja i rada, uključivanjem u visokoškolski sistem obrazovanja u našoj zemlji, razmenom kadeta i oficira i saradnjom sa vojnim akademijama u stranim armijama, na verodostojan način predstavljate modernu naučnu ustanovu za osposobljavanje našeg i oficirskog kadra drugih zemalja.

Danas vojno školstvo dobija nove oblike i susreće se sa brojnim iskušenjima i obavezama koje zahvaljujući visoko obrazovanom i profesionalnom kadru i dobrom ljudskom potencijalu uspešno prevazilazite. Bez obzira na okolnosti u kojima se deluje, na polju obrazovanja ostvareni su brojni rezultati i postignuti zapaženi uspesi.

Čestitam vam praznik, uz želju da i u narednom periodu ispunjavate postavljene obaveze i zadatke u oblasti vojnog obrazovanja i svojim rezultatima u nastavnom procesu i naučnoistraživačkom radu date pun doprinos uspešnom razvoju Vojske Srbije.