Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2016.

Ситуација у Обреновцу под контролом



Влада Републике Србије је на јучерашњој седници прогласила ванредну ситуацију на територији Србије што је практично омогућило свим расположивим снагама, укључујући и Војску Србије, да у најкраћем року могу да реагују у случају поновних поплавних таласа и угрожавања живота и имовине људи.

У склопу тих активности, данас су градоначелник Београда Синиша Мали и председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, са представницима Сектора за ванредне ситуације, Србија вода, као и Министарства одбране и Војске Србије, обишли насип Перило на Забрежју код Обреновца.

Уверивши се да радови на додатном учвршћивању Савског насипа теку према плану, Синиша Мали је истакао да је ситуација у овом тренутку под контролом, да је повишен водостај Колубаре и Пештана, али су те реке за сада у кориту и не постоји опасност од изливања.

- Добро је да су са нама припадници Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, који, заједно са представницима Градског и Општинског штаба за ванредне ситуације, прате ситуацију из минута у минут, па ћемо реаговати уколико буде потребно, рекао је градоначелник Мали.

Насип је обишао и командант Команде за развој Београдске бригаде, са седиштем у касарни Јаково, потпуковник Мирослав Стефановић, који је истакао да су ради одржавања сталне готовости за брзу употребу јединица Војске у трећој мисији, у свим кризним штабовима, па и у Обреновцу, официри непрекидно на вези са кризним штабом, чијим седницама присуствују.

- На основу тога, пратимо ситуацију и спремни смо да брзо реагујемо, рекао је Стефановић и додао да је тренутно стање повољно и нема опасности али да се ситуација прати из минута у минут како би се постојећим снагама и средствима, уколико буде потребно, пружила помоћ и заштитили људи и имовина.

Припадници Војске Србије наставили су данас да помажу грађанима и у свим поплављеним општинама. Људство, механизација и инжињеријске машине ангажовани су у општинама Лучани, Нови Пазар, Чачак, Рашка, Ариље, Бајина Башта, Косјерић, Пожега и Крагујевац.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА