Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2016.

Промовисани нови доктори наука Универзитета одбране




Свечана промоција 16 доктора наука Универзитета одбране одржана је данас у Центру за симулације и учење на даљину Војне академије. Дипломе доктора уручио је ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Младен Вуруна.

Свечаности одржаној поводом обележавања Дана Универзитета одбране – 24. фебруара и петој години од формирања, присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, представници Универзитета одбране, начелници Војне академије и Медицинског факултета ВМА, чланови комисија за оцену и одбрану доктората као и чланови породица промовисаних доктора наука.

Генерал Вуруна је рекао да се у насловима докторских дисертација може закључити да је, иако је Универзитет одбране најмлађи универзитет, заступљено неколико области - друштвено-хуманистичка, техничко-технолошка, природно-математичка и медицинска.

- Ово је важан дан за Универзитет одбране, за вас докторе наука и за војно образовање. Наставите и даље да радите у овом смеру како бисте нам помогли да сачувамо војно образовање, на овако квалитетном нивоу на каквом је и сада, истакао је генерал Вуруна.

Проректор за научно-истраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић представила је нове докторе наука и поручила да су они, као и многи пре њих, морали да пређу више степеника, од пријаве до одбране своје дисертације, а једина права награда за то је пролазак кроз циљ, односно научно достигнуће проистекло из сопственог истраживања.

Звање доктора наука добили су пуковник асистент Срђан Старчевић из Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА, потпуковници Радован Милошевић из Клинике за урологију ВМА, Мирослав Терзић из Војне академије, асистент Горан Шијан из Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА и Владан Тадић из Министарства спољних послова.

Такође, доктори наука од данас су и мајори Влада Соколовић из Војне академије и Братислав Дејановић из ВМЦ Карабурма, затим капетани Негован Иванковић из Војне академије, Дамир Пројовић из Војне академије, као и сци. мед. Александра Петковић Ћурчин из Института за медицинска истраживања ВМА.

И асистенти Сњежана Зеба из Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, Милена Јовић из Института за патологију и судску медицину ВМА, Горица Ристић из Клинике за реуматологију ВМА, Марика Љубенов из Института за трансфузиологију и хемобиологију ВМА, Милена Крстић из Института за епидемиологију Сектора за превентивну медицину ВМА и војни службеник Милена Кнежевић из Ректората Универзитета одбране добиле су данас звање доктора наука.



photoФОТОГАЛЕРИЈА