Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2016.

Promovisani novi doktori nauka Univerziteta odbrane




Svečana promocija 16 doktora nauka Univerziteta odbrane održana je danas u Centru za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije. Diplome doktora uručio je rektor Univerziteta general-major prof. dr Mladen Vuruna.

Svečanosti održanoj povodom obeležavanja Dana Univerziteta odbrane – 24. februara i petoj godini od formiranja, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, predstavnici Univerziteta odbrane, načelnici Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, članovi komisija za ocenu i odbranu doktorata kao i članovi porodica promovisanih doktora nauka.

General Vuruna je rekao da se u naslovima doktorskih disertacija može zaključiti da je, iako je Univerzitet odbrane najmlađi univerzitet, zastupljeno nekoliko oblasti - društveno-humanistička, tehničko-tehnološka, prirodno-matematička i medicinska.

- Ovo je važan dan za Univerzitet odbrane, za vas doktore nauka i za vojno obrazovanje. Nastavite i dalje da radite u ovom smeru kako biste nam pomogli da sačuvamo vojno obrazovanje, na ovako kvalitetnom nivou na kakvom je i sada, istakao je general Vuruna.

Prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane prof. dr Mirjana Životić-Vanović predstavila je nove doktore nauka i poručila da su oni, kao i mnogi pre njih, morali da pređu više stepenika, od prijave do odbrane svoje disertacije, a jedina prava nagrada za to je prolazak kroz cilj, odnosno naučno dostignuće proisteklo iz sopstvenog istraživanja.

Zvanje doktora nauka dobili su pukovnik asistent Srđan Starčević iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA, potpukovnici Radovan Milošević iz Klinike za urologiju VMA, Miroslav Terzić iz Vojne akademije, asistent Goran Šijan iz Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA i Vladan Tadić iz Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, doktori nauka od danas su i majori Vlada Sokolović iz Vojne akademije i Bratislav Dejanović iz VMC Karaburma, zatim kapetani Negovan Ivanković iz Vojne akademije, Damir Projović iz Vojne akademije, kao i sci. med. Aleksandra Petković Ćurčin iz Instituta za medicinska istraživanja VMA.

I asistenti Snježana Zeba iz Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, Milena Jović iz Instituta za patologiju i sudsku medicinu VMA, Gorica Ristić iz Klinike za reumatologiju VMA, Marika Ljubenov iz Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA, Milena Krstić iz Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA i vojni službenik Milena Knežević iz Rektorata Univerziteta odbrane dobile su danas zvanje doktora nauka.



photoFOTOGALERIJA