Министарство одбране Републике Србије
 
19.02.2016.

Честитка министра Вујовића поводом Дана информатичке службе




Свим припадницима информатичке службе упућујем срдачне честитке поводом 21.фебруара - Дана службе.

Тог дана 1963. године, формирана је~ VI~ управа којој је потчињен Центар за обраду података, који је 1964. године опремљен првим рачунарским системом. Касније су рачунарски центри били следбеници Центра за обраду података како технички, тако организационо и кадровски. Стога се овај дан везује за почетак увођења рачунарске технике у Војску. Настављајући традицију дугу више од пет деценија, постигли сте запажене и значајне резултате у јачању информатичке службе и у знатној мери допринели унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије .

Иако сте припадници једне од најмлађих служби у Војсци Србије, у протеклом периоду показали сте да је функционисање ваше службе незамисливо без добре рачунарске технике и организационо и кадровски оспособљених лица. Нови захтеви подразумевају сталну доградњу командно-информационог ситема и његову модернизацију.

Сигуран сам да ћете успети да испратите и усвојите савремене информационе процесе. Честитам вам празник, уз жељу да и убудуће успешно реализујете постављене задатке.