Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.02.2016.

Čestitka ministra Vujovića povodom Dana informatičke službe




Svim pripadnicima informatičke službe upućujem srdačne čestitke povodom 21.februara - Dana službe.

Tog dana 1963. godine, formirana je~ VI~ uprava kojoj je potčinjen Centar za obradu podataka, koji je 1964. godine opremljen prvim računarskim sistemom. Kasnije su računarski centri bili sledbenici Centra za obradu podataka kako tehnički, tako organizaciono i kadrovski. Stoga se ovaj dan vezuje za početak uvođenja računarske tehnike u Vojsku. Nastavljajući tradiciju dugu više od pet decenija, postigli ste zapažene i značajne rezultate u jačanju informatičke službe i u znatnoj meri doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije .

Iako ste pripadnici jedne od najmlađih službi u Vojsci Srbije, u proteklom periodu pokazali ste da je funkcionisanje vaše službe nezamislivo bez dobre računarske tehnike i organizaciono i kadrovski osposobljenih lica. Novi zahtevi podrazumevaju stalnu dogradnju komandno-informacionog sitema i njegovu modernizaciju.

Siguran sam da ćete uspeti da ispratite i usvojite savremene informacione procese. Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće uspešno realizujete postavljene zadatke.