Министарство одбране Републике Србије
 
01.02.2016.

Заседање Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране у Каиру



Заседање Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране у Каиру Данас је у Каиру завршено девето заседање Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране. Током заседања, анализиране су реализоване заједничке активности у 2015. години и усаглашен и потписан План активности билатералне војне сарадње Републике Србије и Арапске Републике Египат у 2016. години.

Делегацију Министарства одбране Србије, коју је предводио генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Управе за одбрамбене технологије и копредседник српског дела Мешовитог војног комитета, примио је генерал-мајор Рафик Рафат, начелник Одељења за планирање Управе за операције у Министарству одбране Египта и копредседник Заседање Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране у 
Каиру египатског дела Мешовитог војног комитета.

Исказана је обострана намера српске и египатске стране да наставе и интензивирају војноекономску, војно-војну и војномедицинску сарадњу.

У саставу египатске делегације били су и бригадни генерал Калид Абдел Вареф, начелник Управе за међународну сарадњу и бригадни генерал Мохамед Езат из Команде ПВО са сарадницима.

Током посете Египту, делегација Министарства одбране Републике Србије посетила је Војнотехнички колеџ оружаних снага АР Египта.

photoФОТОГАЛЕРИЈА