Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.02.2016.

Zasedanje Mešovitog vojnog komiteta za saradnju u oblasti odbrane u Kairu



Zasedanje Mešovitog vojnog komiteta za saradnju u oblasti odbrane u Kairu Danas je u Kairu završeno deveto zasedanje Mešovitog vojnog komiteta za saradnju u oblasti odbrane. Tokom zasedanja, analizirane su realizovane zajedničke aktivnosti u 2015. godini i usaglašen i potpisan Plan aktivnosti bilateralne vojne saradnje Republike Srbije i Arapske Republike Egipat u 2016. godini.

Delegaciju Ministarstva odbrane Srbije, koju je predvodio general-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije i kopredsednik srpskog dela Mešovitog vojnog komiteta, primio je general-major Rafik Rafat, načelnik Odeljenja za planiranje Uprave za operacije u Ministarstvu odbrane Egipta i kopredsednik Zasedanje Mešovitog vojnog komiteta za saradnju u oblasti odbrane u 
Kairu egipatskog dela Mešovitog vojnog komiteta.

Iskazana je obostrana namera srpske i egipatske strane da nastave i intenziviraju vojnoekonomsku, vojno-vojnu i vojnomedicinsku saradnju.

U sastavu egipatske delegacije bili su i brigadni general Kalid Abdel Varef, načelnik Uprave za međunarodnu saradnju i brigadni general Mohamed Ezat iz Komande PVO sa saradnicima.

Tokom posete Egiptu, delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije posetila je Vojnotehnički koledž oružanih snaga AR Egipta.

photoFOTOGALERIJA