Министарство одбране Републике Србије
 
11.01.2016.

Састанак Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу Републике Србије са Руском ФедерацијомMинистар одбране Братислав Гашић примио је данас првог заменика директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације Андрејa Артуровичa Бојцовa и представнике руске делегације који учествују у раду Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу Републике Србије са Руском Федерацијом. Разговору су присуствовали в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурс Ненад Милорадовић и начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Бојан Зрнић.

Разговарано је о унапређењу војнотехничке сарадње, а у циљу развоја способности Војске Србије и конкретизацији заједничких пројеката у области одбрамбене индустрије.

После разговора са министром одбране, настављен је радни састанак Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу Републике Србије са Руском Федерацијом, који је започео јутрос у Сектору за материјалне ресурсе Министарства одбране. Састанку су присуствовали, осим представника Министарства одбране и Војске Србије, представници Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације, као и представници предузећа и банака из Руске Федерације.

На састанку Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу разговарано је о опремању Војске Србије наоружањем и војном опремом руске производње, унапређењу капацитета за одржавање ваздухопловних платформи и система ПВО руског порекла у Републици Србији, као и о унапређењу сарадње предузећа одбрамбене индустрије две земље.

Такође, планом посете предвиђено је да представници руске делегације наредног дана обиђу научно-истраживачке и ремонтне установе Министарства одбране и Војске Србије, као и део предузећа Одбрамбене индустрије Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА