Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.01.2016.

Sastanak Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom



Ministar odbrane Bratislav Gašić primio je danas prvog zamenika direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije Andreja Arturoviča Bojcova i predstavnike ruske delegacije koji učestvuju u radu Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom. Razgovoru su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurs Nenad Miloradović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Bojan Zrnić.

Razgovarano je o unapređenju vojnotehničke saradnje, a u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji zajedničkih projekata u oblasti odbrambene industrije.

Posle razgovora sa ministrom odbrane, nastavljen je radni sastanak Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom, koji je započeo jutros u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane. Sastanku su prisustvovali, osim predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije, kao i predstavnici preduzeća i banaka iz Ruske Federacije.

Na sastanku Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju razgovarano je o opremanju Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom ruske proizvodnje, unapređenju kapaciteta za održavanje vazduhoplovnih platformi i sistema PVO ruskog porekla u Republici Srbiji, kao i o unapređenju saradnje preduzeća odbrambene industrije dve zemlje.

Takođe, planom posete predviđeno je da predstavnici ruske delegacije narednog dana obiđu naučno-istraživačke i remontne ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i deo preduzeća Odbrambene industrije Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA