Министарство одбране Републике Србије
 
17.10.2014.

Министар Гашић угостио „Стрижи“ и пилоте ВС у Крушевцу



Пилоти акро-групе „Стрижи“ који су јуче атрактивним летачким програмом задивили Београђане и ваздухопловци Војске Србије који су учествовали на војној паради „Корак победника“ данас су у Крушевцу били гости министра одбране Братислава Гашића. Бројни Крушевљани и новинарске екипе дочекали су на Тргу Косовских јунака пилоте који су у част стогодишњице од почетка Првог светског рата и 70. годишњице ослобођења српске престонице изводили ваздухоловне бравуре изнад Београда.

Министар Гашић подсетио је да је приликом последње посете Москви премијер Александар Вучић са председником Руске Федерације Владимиром Путином договорио да на војној паради у Београду наступе „Стрижи“. Према његовим речима, више од сто хиљада посетилаца параде уживало је у врхунском умећу руских и српских пилота.

- Овде сам данас да бих им се на домаћински, крушевачки начин одужио за оно што су показали грађанима Србије – рекао је Гашић.

Бригадни генерал Предраг Бандић, командант 204. ваздухопловне бригаде рекао је да су ових неколико дана наши пилоти летели крило уз крило са руским колегама, што још једном потврђује пријатељство које су стекли у заједничкој борби против фашизма. Он је рекао да су пилоти који су учествовали на паради исти они који су спасавали грађане током поплава.

- Пуно нам је срце кад видимо да сте захвални на свему што смо учинили – рекао је генерал Бандић и обећао да ће ваздухопловци увек бити уз грађане Србије као што су то чинили и у време елементарних непогода које су нас задесиле ове године.

Вођа акро-групе „Стрижи“ Сергеј Осјајкин захвалио је на позиву за учешће на паради „Корак победника“ и нагласио да му је била част да лети заједно са својим српским друговима. Осјајкин је рекао да је његова група имала све услове за припрему и реализацију наступа у Србији.

Министар одбране Братислав Гашић и градоначелник Крушевца Драги Несторовић показали су српским и руским пилотима историјске знаменитости у центру Крушевца – Споменик Косовским јунацима, Градску кућу, цркву Лазарицу и остатке средњевековног Лазаревог града.

Градоначелник Несторовић уручио је у Градској кући министру Гашићу кључеве града Крушевца као знак признања за све што је урадио као градоначелник тог града и што за његов развој чини сада као министар одбране.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Министар Гашић - изјава за новинаре | FLV
Изјава вође акро-групе "Стрижи" | FLV
Изјава генерала Бандића | FLV
Министар Гашић и пилоти у Крушевцу | FLV