Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.10.2014.

Ministar Gašić ugostio „Striži“ i pilote VS u Kruševcu



Piloti akro-grupe „Striži“ koji su juče atraktivnim letačkim programom zadivili Beograđane i vazduhoplovci Vojske Srbije koji su učestvovali na vojnoj paradi „Korak pobednika“ danas su u Kruševcu bili gosti ministra odbrane Bratislava Gašića. Brojni Kruševljani i novinarske ekipe dočekali su na Trgu Kosovskih junaka pilote koji su u čast stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata i 70. godišnjice oslobođenja srpske prestonice izvodili vazduholovne bravure iznad Beograda.

Ministar Gašić podsetio je da je prilikom poslednje posete Moskvi premijer Aleksandar Vučić sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom dogovorio da na vojnoj paradi u Beogradu nastupe „Striži“. Prema njegovim rečima, više od sto hiljada posetilaca parade uživalo je u vrhunskom umeću ruskih i srpskih pilota.

- Ovde sam danas da bih im se na domaćinski, kruševački način odužio za ono što su pokazali građanima Srbije – rekao je Gašić.

Brigadni general Predrag Bandić, komandant 204. vazduhoplovne brigade rekao je da su ovih nekoliko dana naši piloti leteli krilo uz krilo sa ruskim kolegama, što još jednom potvrđuje prijateljstvo koje su stekli u zajedničkoj borbi protiv fašizma. On je rekao da su piloti koji su učestvovali na paradi isti oni koji su spasavali građane tokom poplava.

- Puno nam je srce kad vidimo da ste zahvalni na svemu što smo učinili – rekao je general Bandić i obećao da će vazduhoplovci uvek biti uz građane Srbije kao što su to činili i u vreme elementarnih nepogoda koje su nas zadesile ove godine.

Vođa akro-grupe „Striži“ Sergej Osjajkin zahvalio je na pozivu za učešće na paradi „Korak pobednika“ i naglasio da mu je bila čast da leti zajedno sa svojim srpskim drugovima. Osjajkin je rekao da je njegova grupa imala sve uslove za pripremu i realizaciju nastupa u Srbiji.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović pokazali su srpskim i ruskim pilotima istorijske znamenitosti u centru Kruševca – Spomenik Kosovskim junacima, Gradsku kuću, crkvu Lazaricu i ostatke srednjevekovnog Lazarevog grada.

Gradonačelnik Nestorović uručio je u Gradskoj kući ministru Gašiću ključeve grada Kruševca kao znak priznanja za sve što je uradio kao gradonačelnik tog grada i što za njegov razvoj čini sada kao ministar odbrane.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар Гашић - изјава за новинаре | FLV
Изјава вође акро-групе "Стрижи" | FLV
Изјава генерала Бандића | FLV
Министар Гашић и пилоти у Крушевцу | FLV