Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2014.

Донација обреновачком Дому здравља



Донација обреновачком Дому здрављаМинистар одбране Братислав Гашић обишао је данас с минстром здравља Златибором Лончаром и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем Дом здравља у Обреновцу и уручио ултразвучни апарат, мобилни монитор и две репариране стоматолошке столице као део донације Војске Србије и њених пријатеља Обреновчанима.

- Војска Србије је, после свих ових дана током којих су њени припадници интензивно радили на рашчишћавању обреновачких улица од грађевинског шута, фекалних вода и другог ђубрета преосталих после поплава, успела да с пријатељима обезбеди донацију којом су набављени апарати и стоматолошке столице за ефикаснији и квалитетнији рад Дома здравља. Ми ћемо и у наредном периоду наставити да помажемо Обреновчанима тако што ће део снага Војске Србије остати у том граду још седам дана, а наставићемо и са донацијама, рекао је министар Гашић најавивши да ће ускоро, у сарадњи са Пертинијем, Војска донирати играчке за најмлађе житеље града.

-Припадници Војске Србије ће у наредном периоду у Обреновцу бити ангажовани на рашчишћавању срушених кућа и стварању услова за изградњу нових чиме Војска прелази на нови додатни задатак, најавио је министар Гашић.

Донација обреновачком Дому здрављаМинистар здравља Златибор Лончар је, том приликом, истакао да донирани апарати и два санитетска возила које је обезбедио премијер Вучић, представљају значајну помоћ за ефикаснији рад здравственог система у Обреновцу.

Захваљујући министру одбране на донацији, председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је у граду побољшана здравствена ситуација и повећана ефикасност пружања услуга у здравственом систему општине.

Министар одбране Братислав Гашић присуствовао је раније данас у Обреновцу седници Кризног штаба на којој је одлучено да у том граду, после повлачења већег дела јединица Војске Србије остане одређени број припадника АБХО јединица, цистерне с пијаћом водом и рентген као помоћ Обреновчанима и после укидања ванредне ситуације.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Министар Гашић о донацији | FLV
О нормализацији живота у граду | FLV
О повратку становништва | FLV
Oбилазак | FLV