Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2014.

Испраћај припадника македонске војске у Обреновцу



Део припадника македонске војске ангажованих на пружању помоћи у Србији током ванредне ситуације, испраћен је данас у Обреновцу, а део је остао да даље помаже. Они су у ту поплављену београдску општину стигли у суботу, 17. маја.

У име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и Генералштаба Војске Србије, припаднике македонске војске поздравио је начелник Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић који је захвалио свим ангажованим припадницима за пружену помоћ и додао да је ова ситуација унапредила сарадњу две државе и две војске.

Македонска влада упутила је у Обреновац 15 припадника војске и 25 припадника Дирекције за заштиту и спашавање, затим пумпе, чамце и агрегате. Они су били ангажовани на евакуацији становника у Обреновцу, испумпавању воде на критичним местима и допремању струје у трафостанице помоћу агрегата.

Припадници македонске војске истакли су сарадњу на највишем нивоу са припадницима Војске Србије, и захвалили за добру организацију током боравка у Обреновцу.

photoФОТОГАЛЕРИЈА