Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2014.

Ispraćaj pripadnika makedonske vojske u Obrenovcu



Deo pripadnika makedonske vojske angažovanih na pružanju pomoći u Srbiji tokom vanredne situacije, ispraćen je danas u Obrenovcu, a deo je ostao da dalje pomaže. Oni su u tu poplavljenu beogradsku opštinu stigli u subotu, 17. maja.

U ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i Generalštaba Vojske Srbije, pripadnike makedonske vojske pozdravio je načelnik Uprave za ljudske resurse general-major Slađan Đorđević koji je zahvalio svim angažovanim pripadnicima za pruženu pomoć i dodao da je ova situacija unapredila saradnju dve države i dve vojske.

Makedonska vlada uputila je u Obrenovac 15 pripadnika vojske i 25 pripadnika Direkcije za zaštitu i spašavanje, zatim pumpe, čamce i agregate. Oni su bili angažovani na evakuaciji stanovnika u Obrenovcu, ispumpavanju vode na kritičnim mestima i dopremanju struje u trafostanice pomoću agregata.

Pripadnici makedonske vojske istakli su saradnju na najvišem nivou sa pripadnicima Vojske Srbije, i zahvalili za dobru organizaciju tokom boravka u Obrenovcu.

photoFOTOGALERIJA