Министарство одбране Републике Србије
 
16.01.2014.

Годишње награде Медија центра



Медија центар „Одбрана“ организовао је избор најуспешнијег новинара и сарадника магазина „Одбрана“, састанак жирија за доделу Новинарске награде „Иван Марковић“ и састанак жирија за избор најбољег спортисте и спортске екипе у традиционалној акцији.

Жири за доделу Новинарске награде „Иван Марковић“ одлучио је, после прегледа приспелих радова и оцењивања, да награду за 2013. годину додели новинарки Биљани Кузмановић из Телевизије „Лав“ Ужице, за ТВ прилог „Жене у мировним мисијама“, снимљен у бази „Југ“.

На гласању за најуспешнијег новинара редакције „Одбране“ у 2013. години, у коме су учествовали сви чланови Редакције, највише гласова добила је новинарка Сања Анђелковић.

По избору колегијума директора МЦ „Одбрана“ најуспешнији сарадник „Одбране“ у прошлој години је Душан Атлагић, фоторепортер.

Према одлуци жирија најуспешнији спортиста Војске Србије у 2013. години је капетан Блажо Максимовић, припадник 204. ваздухопловне бригаде Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, а најбоља спортисткиња је разводник Ивана Стојановић из 4. бригаде Копнене војске. Капетан Блажо Максимовић, пилот хеликолтера, издвојио се међу осталим кандидатима чињеницом да је вишеструки државни и војни првак у оријентирингу у више дисциплина. Разводник Ивана Стојановић, припадница 41. пешадијског батаљона 4. бригаде, прошле године као највреднији резултат убележила је бронзану медаљу на Светском првенству у шотокан каратеу.

Награда за најбољу спортску екипу није додељена јер према критеријумима дефинисаним у Правилнику Делегације Србије при ~CISM ~није било резултата који завређују то признање.

Награде ће бити уручене на свечаности поводом Дана Медија центра „Одбрана“ – 24. јануара у Дому Војске у Београду.

Жири за доделу Новинарске награде „Иван Марковић“ радио је у саставу др Бобан Томић, професор Факултета за медије и комуникације (председник), Давор Лукач, уредник Агенције „ФоНет“, Ратко Фемић, новинар недељника „Нови магазин“, Душан Кнежевић, некадашњи заменик главног и одговорног уредника листа „Војска“ и мајор Јован Кривокапић, представник Управе за односе са јавношћу.

У жирију за доделу спортских награда били су пуковник Драган Ђини, шеф Делегације Србије при ~CISM~ (председник), пуковник Зоран Шћекић, Кабинет министра одбране, пуковник Слађан Ристић, начелник Управе за традицију, стандард и ветеране, потпуковник Данило Симоновић, Управа за обуку и доктрину (Ј-7) ГШ ВС, разводник Мариана Чегар Лукић, спортски вод Војне академије, Драган Шешум, Спортски савез Србије и поручник Александар Петровић, Медија центар „Одбрана“.