Министарство одбране Републике Србије
 
16.12.2013.

Сусрет са замеником председавајућег Комисије Афричке уније



Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са замеником председавајућег Комисије Афричке уније Ерастусом Мвенчом. Реч је о првој посети званичника ове организације, коју чине све државе са афричког континента, нашој земљи.

Ђорђевић и Мвенча сложили су се да су међусобни односи Републике Србије и Афричке уније добри и да се позитивно развијају. Република Србија је спремна за унапређење свеукупних односа и сарадње са афричким државама, посебно у домену одбране и безбедности.

У разговору је посебно истакнута војнообразовна сарадња, с обзиром на то да се 63 припадника оружаних снага афричких земаља школује у војнообразовним установама Републике Србије.

Ђорђевић је изразио захвалност на принципијелном ставу Афричке уније по питању статуса Косова и Метохије.

Државни секретар Ђорђевић упознао је Мвенчу са ангажовањем припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама Уједињених нација и Европске уније у Африци. Тренутно је 36 припадника Војске Србије ангажовано у три мисије Уједињених нација (Либерија, Обала Слоноваче и ДР Конго) и две мисије Европске уније (Уганда и Сомалија).

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV