Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2013.

Честитке министра одбране поводом Дана Копнене војске и Дана пешадије



Честитка поводом Дана Копнене војске

Припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.

Као припадници најстаријег и најмасовнијег вида Војске Србије, у сложеним условима у којима радите, реализовали сте бројне постављене задатке, постигли запажене резултате у обуци и оспособљавању и одржали захтевани ниво оперативних способности.

Успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показали сте висок ниво обучености и професионализма, доприносећи јачању безбедности наше земље и угледа Војске и Републике Србије у целини.

Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењавање јединица и установа свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњавате постављене задатке.


Честитка поводом Дана пешадије

Свим припадницима рода пешадије честитам 16. новембар – Дан рода.

Као најмасовнији род војске, професионалним извршавањем постављених задатака одржавате висок ниво оперативних способности, негујући готово једновековну традицију вашег рода и поносно чувајући успомену на јунаке Колубарске битке.

Техничком модернизацијом рода и доградњом својих састава дајете допринос даљем развоју Копнене војске и Војске Србије у целини.

Честитам вам празник, уз жељу да и убудуће наставите са успешним извршавањем постављених задатака и да будете стабилан ослонац система одбране наше земље.