Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2013.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije



Čestitka povodom Dana Kopnene vojske

Pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.

Kao pripadnici najstarijeg i najmasovnijeg vida Vojske Srbije, u složenim uslovima u kojima radite, realizovali ste brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i održali zahtevani nivo operativnih sposobnosti.

Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazali ste visok nivo obučenosti i profesionalizma, doprinoseći jačanju bezbednosti naše zemlje i ugleda Vojske i Republike Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjavanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke.


Čestitka povodom Dana pešadije

Svim pripadnicima roda pešadije čestitam 16. novembar – Dan roda.

Kao najmasovniji rod vojske, profesionalnim izvršavanjem postavljenih zadataka održavate visok nivo operativnih sposobnosti, negujući gotovo jednovekovnu tradiciju vašeg roda i ponosno čuvajući uspomenu na junake Kolubarske bitke.

Tehničkom modernizacijom roda i dogradnjom svojih sastava dajete doprinos daljem razvoju Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće nastavite sa uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka i da budete stabilan oslonac sistema odbrane naše zemlje.