Министарство одбране Републике Србије
 
23.10.2013.

Пленарно заседање Заједничког српско-анголског комитета




У Анекс сали Дома Гарде на Топчидеру данас је отворено пленарно заседање Заједничког српско-анголског комитета за сарадњу у области одбране којим је председавао државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић.

Данашњи скуп означава почетак званичне посете делегације Министарства националне одбране Републике Анголе коју је предводио државни секретар тог министарства Салвиано де Жесус Секеира "Кианда".

Обраћајући се окупљенима, државни секретар Ђорђевић истакао је да реч о посети која је веома важна за Министарство одбране Републике Србије, наглашавајући да су традиционално добри односи двеју земља добра основа за даље унапређење сарадње, нарочито у области безбедности.

Преносећи задовољство у име Владе Републике Анголе поводом посете нашој земљи, државни секретар Кианда изразио је уверење да ће боравак у Србији ојачати везе међу земљама. Он је, такође, подсетио на подршку која је током најтежих година за Анголу стизала са ових простора.

У фокусу данашњег пленарног заседања је анализа имплементације споразума о сарадњи између владе двеју земаља у области одбране.