Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.10.2013.

Plenarno zasedanje Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta




U Aneks sali Doma Garde na Topčideru danas je otvoreno plenarno zasedanje Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta za saradnju u oblasti odbrane kojim je predsedavao državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

Današnji skup označava početak zvanične posete delegacije Ministarstva nacionalne odbrane Republike Angole koju je predvodio državni sekretar tog ministarstva Salviano de Žesus Sekeira "Kianda".

Obraćajući se okupljenima, državni sekretar Đorđević istakao je da reč o poseti koja je veoma važna za Ministarstvo odbrane Republike Srbije, naglašavajući da su tradicionalno dobri odnosi dveju zemlja dobra osnova za dalje unapređenje saradnje, naročito u oblasti bezbednosti.

Prenoseći zadovoljstvo u ime Vlade Republike Angole povodom posete našoj zemlji, državni sekretar Kianda izrazio je uverenje da će boravak u Srbiji ojačati veze među zemljama. On je, takođe, podsetio na podršku koja je tokom najtežih godina za Angolu stizala sa ovih prostora.

U fokusu današnjeg plenarnog zasedanja je analiza implementacije sporazuma o saradnji između vlade dveju zemalja u oblasti odbrane.