Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2013.

Припреме војних спортиста за учешће на ~5. CISM Futsal~ купу



Репрезентација Војске Србије припрема се на простору спортског центра Војне гимназије за учешће на ~5. CISM Futsal~ купу који ће се, под окриљем Међународног савета за војне спортове ~(CISM)~, одржати од 29. септембра до 3. октобра у Скопљу.

Главни тренер уједно и руководилац репрезентације војни службеник Звездан Шљивар задовољан је досадашњим припремама и оптимиста је пред одлазак на првенство, иако ће, према његовим речима, екипа наступити у ослабљеном саставу због повреда два кључна играча. Шљивар истиче да ће репрезентативци Војске Србије дати свој максимум да би што квалитетније представљали Републику Србију, Министарство одбране и Војску Србије.

~CISM Futsal~ куп традиционално се организује од 2009. године и на њему учествују републике бивше СФРЈ. Наша репрезентација је на досадашњим првенствима освојила друго место 2010. године на турниру у Винковциима у Хрватској и два трећа места, 2009. у Београду и 2011. године у Новом месту у Словенији.

Репрезентацију ВС ће представљати војни службеници Звездан Шљивар , главни тренер, Саша Озимић, помоћни тренер, играчи - капетани Миленко Цимбаљевић и Мирослав Радовановић, поручник Марко Ђорђевић, потпоручници Милош Шумарац, Небојша Јоцић, заставник Милош Радовановић, професионални војници Александар Михајловић, Далибор Стојановић, Драган Станковић, Перица Вучичевић, Марјан Здравковић, Владимир Стојановић и кадет Демир Ханић. Вођа делегације је пуковник Бошко Зорић, док ће његов заменик бити потпуковник Драган Тодоров.