Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.09.2013.

Pripreme vojnih sportista za učešće na ~5. CISM Futsal~ kupu



Reprezentacija Vojske Srbije priprema se na prostoru sportskog centra Vojne gimnazije za učešće na ~5. CISM Futsal~ kupu koji će se, pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove ~(CISM)~, održati od 29. septembra do 3. oktobra u Skoplju.

Glavni trener ujedno i rukovodilac reprezentacije vojni službenik Zvezdan Šljivar zadovoljan je dosadašnjim pripremama i optimista je pred odlazak na prvenstvo, iako će, prema njegovim rečima, ekipa nastupiti u oslabljenom sastavu zbog povreda dva ključna igrača. Šljivar ističe da će reprezentativci Vojske Srbije dati svoj maksimum da bi što kvalitetnije predstavljali Republiku Srbiju, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije.

~CISM Futsal~ kup tradicionalno se organizuje od 2009. godine i na njemu učestvuju republike bivše SFRJ. Naša reprezentacija je na dosadašnjim prvenstvima osvojila drugo mesto 2010. godine na turniru u Vinkovciima u Hrvatskoj i dva treća mesta, 2009. u Beogradu i 2011. godine u Novom mestu u Sloveniji.

Reprezentaciju VS će predstavljati vojni službenici Zvezdan Šljivar , glavni trener, Saša Ozimić, pomoćni trener, igrači - kapetani Milenko Cimbaljević i Miroslav Radovanović, poručnik Marko Đorđević, potporučnici Miloš Šumarac, Nebojša Jocić, zastavnik Miloš Radovanović, profesionalni vojnici Aleksandar Mihajlović, Dalibor Stojanović, Dragan Stanković, Perica Vučičević, Marjan Zdravković, Vladimir Stojanović i kadet Demir Hanić. Vođa delegacije je pukovnik Boško Zorić, dok će njegov zamenik biti potpukovnik Dragan Todorov.