Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2013.

Министар Родић примио начелника Генералштаба националне одбране Грчке



Министар одбране Небојша Родић сусрео се данас са начелником Генералштаба националне одбране Републике Грчке генералом Михаилом Костаракосом.

Обе стране изразиле су снажно опредељење за унапређење сарадње у областима образовања, обуке официра за учешће у мултинационалним операцијама, војне медицине, сајбер одбране и војноекономске сарадње. Као посебно значајни сегменти односа издвојени су сарадња специјалних снага и заједничко учешће на вежбама.

Исказани су захвалност за професионално ангажовање припадника оружаних снага Грчке у саставу КФОР-а и очекивање да у скоријем периоду неће доћи до смањења тог контингента.

Генерал Костаракос рекао је да ће Грчка наставити да пружа континуирану подршку чланству Србије у Европску унију и међународним организацијама. Он је истакао да су историјски утемељени односи између две земље традиционално добри и упутио позив за посету министра Родића.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије наставиће са традиционалним обиласцима српских војних меморијала у Грчкој (Зејтилник, Поликастро, Крф и Видо) у знак очувања сећања на заједничку историју два народа.


photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV