Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.09.2013.

Ministar Rodić primio načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Grčke



Ministar odbrane Nebojša Rodić susreo se danas sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Republike Grčke generalom Mihailom Kostarakosom.

Obe strane izrazile su snažno opredeljenje za unapređenje saradnje u oblastima obrazovanja, obuke oficira za učešće u multinacionalnim operacijama, vojne medicine, sajber odbrane i vojnoekonomske saradnje. Kao posebno značajni segmenti odnosa izdvojeni su saradnja specijalnih snaga i zajedničko učešće na vežbama.

Iskazani su zahvalnost za profesionalno angažovanje pripadnika oružanih snaga Grčke u sastavu KFOR-a i očekivanje da u skorijem periodu neće doći do smanjenja tog kontingenta.

General Kostarakos rekao je da će Grčka nastaviti da pruža kontinuiranu podršku članstvu Srbije u Evropsku uniju i međunarodnim organizacijama. On je istakao da su istorijski utemeljeni odnosi između dve zemlje tradicionalno dobri i uputio poziv za posetu ministra Rodića.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastaviće sa tradicionalnim obilascima srpskih vojnih memorijala u Grčkoj (Zejtilnik, Polikastro, Krf i Vido) u znak očuvanja sećanja na zajedničku istoriju dva naroda.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV