Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2013.

Министар Родић са начелником Генералштаба Оружаних снага Хрватске



Mинистар одбране Републике Србије Небојша Родић састао се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Хрватске генерал-пуковником Драгом Ловрићем. На састанку је констатовано да постоји интензивни обострани интерес за унапређење билатералне војне сарадње у наредном периоду.

Министар Родић је нагласио да приоритети Владе Републике Србије - брже интегрисање у Европску унију, економски опоравак и оштра борба против системске корупције и организованог криминала - данас добијају нов снажан импулс.

Он је захвалио Хрватској на подршци Републици Србији на путу ка ЕУ и додао да улазак Хрватске у Европску унију представља подстицај за европску перспективу целог региона.

"Министарство одбране Републике Србије заинтересовано је за успостављање сарадње у свим областима од заједничког интереса и унапређење војнообразовне и војномедицинске сарадње, уз брижљиво разматрање могућности заједничког ангажовања у мултинационалним снагама, успостављање војноекономске сарадње и заједнички наступ на трећим тржиштима", нагласио је министар Родић.

Генерал-пуковник Ловрић, који је у првој званичној посети Србији, изјавио је да Хрватска снажно подржава Србију на путу ка ЕУ изражавајући спремност хрватске стране да размени и предочи своја искуства Војсци Србије, која се односе на приступање интеграцијама.

"Неопходно је размотрити планове будуће сарадње у циљу изградње стабилности у региону и шире. Сталним унапређењем добросуседске сарадње и односа, војске двеју земаља показују спремност да обезбеђују мир у региону и своју способност у спровођењу мировних мисија у свету", додао је генерал Ловрић.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Састанак | FLV