Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2013.

Ministar Rodić sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Hrvatske



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnikom Dragom Lovrićem. Na sastanku je konstatovano da postoji intenzivni obostrani interes za unapređenje bilateralne vojne saradnje u narednom periodu.

Ministar Rodić je naglasio da prioriteti Vlade Republike Srbije - brže integrisanje u Evropsku uniju, ekonomski oporavak i oštra borba protiv sistemske korupcije i organizovanog kriminala - danas dobijaju nov snažan impuls.

On je zahvalio Hrvatskoj na podršci Republici Srbiji na putu ka EU i dodao da ulazak Hrvatske u Evropsku uniju predstavlja podsticaj za evropsku perspektivu celog regiona.

"Ministarstvo odbrane Republike Srbije zainteresovano je za uspostavljanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i unapređenje vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, uz brižljivo razmatranje mogućnosti zajedničkog angažovanja u multinacionalnim snagama, uspostavljanje vojnoekonomske saradnje i zajednički nastup na trećim tržištima", naglasio je ministar Rodić.

General-pukovnik Lovrić, koji je u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, izjavio je da Hrvatska snažno podržava Srbiju na putu ka EU izražavajući spremnost hrvatske strane da razmeni i predoči svoja iskustva Vojsci Srbije, koja se odnose na pristupanje integracijama.

"Neophodno je razmotriti planove buduće saradnje u cilju izgradnje stabilnosti u regionu i šire. Stalnim unapređenjem dobrosusedske saradnje i odnosa, vojske dveju zemalja pokazuju spremnost da obezbeđuju mir u regionu i svoju sposobnost u sprovođenju mirovnih misija u svetu", dodao je general Lovrić.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Састанак | FLV