Министарство одбране Републике Србије
 
10.05.2013.

Почело снимање друге сезоне серије «Војна академија»



Прва клапа наставка серије «Војна академија» снимљена је данас на простору те војне високообразовне институције у Београду.

Редитељ серије Дејан Зечевић рекао је да ће у другој сезони бити приказано много нових ствари и да ће се разликовати од претходне.

- Публика ће видети старе јунаке у новим ситуацијама. Потрудили смо се да прикажемо много изненађења и представимо нове ликове. Верујем да ће друга сезона бити интересантнија и атрактивнија од претходне, јер наставак обухвата живот кадета на трећој и четвртој години, што подразумева више времена на аеродрому «Батајница», као и сцене из авиона и хеликоптера, рекао је Зечевић.

Начелник Управе за односе с јавношћу Министарства одбране пуковник Петар Бошковић истакао је да се снимање серије одвија уз пуну подршку Министарства одбране и Војске Србије.

- Серија «Војна академија» на интересантан и оригиналан начин приближава војнички живот јавности и младима, а то је циљна група којој посвећујемо највише пажње. Она представља уметнички доживљај и приказ Војне академије, јер се радња одвија у аутентичним војничким просторијама Војне и Војномедицинске академије, као и на аеродрому «Батајница». Живот кадета се свакако разликује од живота актера у серији, и ово је мера којом се привлачи пажња младих јер им је приказана тешка, часна и одговорна официрска професија, истакао је пуковник Бошковић.

У другој сезони серије учествује више од 60 глумаца, међу којима, поред старе глумачке екипе, учествује и неколико нових.

Према сценарију Гордана Михића, у режији Дејана Зечевића, серија је снимана под покровитељством Министарства одбране Републике Србије, Војне академије и свих њених припадника, а у продукцији НИРЕ ПРО за Радио-телевизију Србије.

Живот кадета и кадеткиња Војне академије базиран је на истинитим ликовима и догађајима. Улоге тумаче млади глумци Радован Вујовић, Бојан Перић, Тијана Печенчић, Драгана Дабовић, Иван Михаиловић, Бранко Јанковић, Јелисавета Орашанин, Тамара Драгичевић, Ања Станић, Искра Брајовић, Никола Ракочевић, а играју и Љубомир Бандовић, Небојша Миловановић, Бранислав Лечић, Милош Тимотијевић, Воја Брајовић, Дара Џокић, Власта Велисављевић и други.

photoФОТОГАЛЕРИЈА