Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.05.2013.

Počelo snimanje druge sezone serije «Vojna akademija»



Prva klapa nastavka serije «Vojna akademija» snimljena je danas na prostoru te vojne visokoobrazovne institucije u Beogradu.

Reditelj serije Dejan Zečević rekao je da će u drugoj sezoni biti prikazano mnogo novih stvari i da će se razlikovati od prethodne.

- Publika će videti stare junake u novim situacijama. Potrudili smo se da prikažemo mnogo iznenađenja i predstavimo nove likove. Verujem da će druga sezona biti interesantnija i atraktivnija od prethodne, jer nastavak obuhvata život kadeta na trećoj i četvrtoj godini, što podrazumeva više vremena na aerodromu «Batajnica», kao i scene iz aviona i helikoptera, rekao je Zečević.

Načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Petar Bošković istakao je da se snimanje serije odvija uz punu podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Serija «Vojna akademija» na interesantan i originalan način približava vojnički život javnosti i mladima, a to je ciljna grupa kojoj posvećujemo najviše pažnje. Ona predstavlja umetnički doživljaj i prikaz Vojne akademije, jer se radnja odvija u autentičnim vojničkim prostorijama Vojne i Vojnomedicinske akademije, kao i na aerodromu «Batajnica». Život kadeta se svakako razlikuje od života aktera u seriji, i ovo je mera kojom se privlači pažnja mladih jer im je prikazana teška, časna i odgovorna oficirska profesija, istakao je pukovnik Bošković.

U drugoj sezoni serije učestvuje više od 60 glumaca, među kojima, pored stare glumačke ekipe, učestvuje i nekoliko novih.

Prema scenariju Gordana Mihića, u režiji Dejana Zečevića, serija je snimana pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Vojne akademije i svih njenih pripadnika, a u produkciji NIRE PRO za Radio-televiziju Srbije.

Život kadeta i kadetkinja Vojne akademije baziran je na istinitim likovima i događajima. Uloge tumače mladi glumci Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Anja Stanić, Iskra Brajović, Nikola Rakočević, a igraju i Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Branislav Lečić, Miloš Timotijević, Voja Brajović, Dara Džokić, Vlasta Velisavljević i drugi.

photoFOTOGALERIJA