Министарство одбране Републике Србије
 
06.03.2013.

Војне спомен-медаље представницима Нордијске иницијативе



Одлуком министра одбране Александра Вучића, за активно учешће у реализацији пројекта „Центар за обуку подофицира“, војне спомен-медаље за допринос систему одбране Републике Србије додељене су Влади Краљевине Шведске, Министарству одбране Краљевине Данске и Министарству одбране Краљевине Норвешке.

Тим поводом, државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, а поводом завршетка пројекта „Центар за обуку подофицира“, уручио је вечерас спомен-медаље амбасадорима краљевина Данске и Шведске Мете Кјуел Нилсен и Кристеру Аспу као и изасланику одбране Краљевине Норвешке пуковнику Есбену Асу.

Три земље Нордијске иницијативе пружале су помоћ у финансирању пројекта подршке у промени каријере, захваљујући којим је значајан број професионалних припадника Војске Србије завршио одговарајућу обуку и стекао нова знања и вештине потребна за даљу социјалну реинтеграцију.

Раније данас, одржана је експертска радионица представника Министарства одбране, Војске Србије и представника земаља Нордијске иницијативе поводом завршетка реализације пројекта „Центар за обуку подофицира“.