Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.03.2013.

Vojne spomen-medalje predstavnicima Nordijske inicijative



Odlukom ministra odbrane Aleksandra Vučića, za aktivno učešće u realizaciji projekta „Centar za obuku podoficira“, vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije dodeljene su Vladi Kraljevine Švedske, Ministarstvu odbrane Kraljevine Danske i Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške.

Tim povodom, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, a povodom završetka projekta „Centar za obuku podoficira“, uručio je večeras spomen-medalje ambasadorima kraljevina Danske i Švedske Mete Kjuel Nilsen i Kristeru Aspu kao i izaslaniku odbrane Kraljevine Norveške pukovniku Esbenu Asu.

Tri zemlje Nordijske inicijative pružale su pomoć u finansiranju projekta podrške u promeni karijere, zahvaljujući kojim je značajan broj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije završio odgovarajuću obuku i stekao nova znanja i veštine potrebna za dalju socijalnu reintegraciju.

Ranije danas, održana je ekspertska radionica predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i predstavnika zemalja Nordijske inicijative povodom završetka realizacije projekta „Centar za obuku podoficira“.