Министарство одбране Републике Србије
 
02.02.2012.

Отворен конкурс за Војну гимназију



Конкурс за пријем кандидата у први разред Војне гимназије у школској 2012/13 години отворен је 1. фебруара и трајаће до 15. марта 2012. године. Потребно је да кандидати задовољавају опште и посебне услове конкурса и да на време поднесу пријаву у регионални центар Министарства одбране на територији сталног места боравка. Уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију.

На конкурс се могу јавити кандидати рођени 1996. године или касније. Кандидати за ученике Војне гимназије подлежу провери знања из српског језика и математике, провери физичке способности, психолошкој и медицинско-здравственој процени. Провера знања из српског језика и математике усаглашена је са поступком који примењује Министарство просвете Републике Србије за пријем у средње школе.

Наставни план и програм Војне гимназије обухвата програм редовне наставе који је у складу са Наставним планом и програмом гимназија општег типа у грађанству. Више информација о условима конкурса и потребној документацији можете пронаћи на сајту Војне гимназије www.gimnazija.mod.gov.rs .