Министарство одбране Републике Србије
 
05.05.2024.

Посета начелника Генералштаба манастиру Студеници



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовао је, са сарадницима, јутарњој васкрсној служби и литургији у Храму Успења Пресвете Богородице у манастиру Студеница.
Генерал Мојсиловић је потом разговарао са игуманом манастира архимандритом Тихоном и монасима. Он им је захвалио на указаној добродошлици и гостопримству и изразио задовољство што је био у прилици да Васкрс проведе у једном од најстаријих и најугледнијих српских манастира.

Братству манастира, у ком су молитве за српски род узносили Свети Сава и његов отац Свети Симеон, начелник Генералштаба пожелео је добро здравље, истичући да њихов несаломиви дух и несебична љубав према духовној служби представљају пример и надахнуће припадницима Војске Србије да и даље храбро и пожртвовано служе својој отаџбини Србији.
Свим припадницима Војске Србије и грађанима Републике Србије који славе Васкрс, начелник Генераштаба је из Студенице упутио искрене и срдачне честитке, уз жеље за добро здравље, просперитет, личну и породичну срећу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА